Bosna i Hercegovina, zemlja u kojoj ćete uživati

Bosna i Hercegovina u poslednje vrijeme, polako ali sigurno, nalazi svoje mjesto u turističkim ponudama evrope. Zemlja sa bogatom i živopisnom istorijom, mjesto susreta istoka i zapada, mjesto živopisnih slika iz prirode u kojem se prepliću planine, rijeke, jezera, krš  ali i najstarije evropske prašume. Prirodne znamenitosti koje posjetioce ostavljaju bez daha i među kojima se nalazi i posljednja prašuma Evrope, kulturnu baštinu mjesto susreta prošlosti  i sadašnjosti, isprepletenost raznovrsnih religija, zimske sportove i mogućnosti zdravstvenog turizma zahvaljujući brojnim banjama izuetnog kvaliteta .Sve ovo je razlog da ova zemlja bude i Vaš izbor.

PRIRODA U BIH – NACIONALNI PARKOVI

Najstariji nacionalni park u BiH je Sutjeska, a taj status ima još od 1965. Nacionalni park “Sutjeska” s pravom nosi epitet bisera Republike Srpske. Najstariji i najveći nacionalni park u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini prostire se na 16.052,34 hektara, a više od 66 odsto pokriveno je šumama, dok ostatak čine livade, pašnjaci i goleti. Park obuhvata široko planinsko područje na tromeđi Bosne i Hercegovine i Crne Gore, oivičen je rijekama Pivom, Drinom, izvorišnim tokom Neretve, a nadvijaju ga planinski masivi Bioča, Vučeva, Maglića, Volujaka, Lebršnika i Zelengore.

Trebinje-Medium-768x509
kanjon-Vrbasa-Saša-Knežić-Medium-768x514

UŽIVAJTE U VINU I ARHAIČNOM AMBIJENTU

Iako je to malo poznato, BiH spada u jednu od eVropskih vinogradarskih regija. Ovdje rastu autohtone sorte žilavka i blatina još od rimskoga doba, a tijekom osamdesetih godina prošlog  vijeka tamošnji kombinat HEPOK bio je najveći jugoslavenski proizvođač i izvoznik vina.  Vinske ceste Hercegovine predstavljaju značajan turistički proizvod koji prikazuje objedinjene atrakcije hercegovačkog kraja.